Sobota
02.07.2011nr 183 (2162 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: Wątroba z sarny Autor: osa godzina: 12:16 ad mokrzec i podobni! A ja spotkalem na polowaniu kol. /prof.UW/ ktory zademonstrował danie z muzgu /2-wyjęte po odpilowaniu puszki muzgowe wuzgi ,zdjete blony,obgotowane,napatelniprzesmarzona cebulka,dodane2 jajka,Calość przesmazona z dodatkiem niewielkiej ilości maslaplus sol,pieprz. Danie podane zostalo do smarowania na bułeszkę. Wg mnie -pychotka! ten sam profesor zademonstrowal danie -krupnik z łba dzika. Przepis analogiczny jak domowy krupnik, Polecam bo warty nakładu pracy /zdejmowanie skory z łba/. Autor: canislupus4 godzina: 12:29 Wcinam ze smakiem błonkami się nie przejmując. DB canislupus4 |