![]() |
Wtorek
12.03.2013nr 071 (2781 ) ISSN 1734-6827 Przepisy kulinarne Temat: SZCZAW,tyle się o nim mówi teraz ! Autor: wojtkos godzina: 05:25 pokrojone w ósemki jajka...........toż to jakaś uboga wersja.A ten 1 kg żeberek...wypasiona wersja.Babcia moja robiła szczawiową na gęsinie lub kacz........kaczyźnie????? Autor: Kresy godzina: 21:21 Ad Wojtkos Jajko krojone w ósemki nie wymaga nadmiernej uwagi przy spożywaniu potraw. Naturalnie "wpływa" do ust, nie spada z łyżki. Na jednego ,nie przegłodzonego, biesiadnika wystarczają dwa jajka - czyli 16 ósemek. Dla przypomnienia : jedno jajko odpowiada wartością spożywczą dziewięćdziesięciu gramom mięsa. Db. p.s. Poproszę o przepis Babci na szczawiową na kaczce. |