Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Filety z sarny „Gotard"
Składniki:
50 dag udźca bez kości lub combra
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
8 kromek bułki wrocławskiej
15 dag pasztetu z drobiu
8 plasterków boczku wędzonego
10 dag pomidorów
natka pietruszki; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 12 godzi Filety przygotować i usmażyć jak w poprzednim przepisie Grzanki usmażyć, posmarować pasztetem, obłożyć filetami oraz plastrami podsmażonego boczku, udekorować cząstkami pomidorów i natek Podawać z frytkami, groszkiem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"