Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Paluszki z jelenia
Składniki:
600 g mięsa (okrawki)
150 g słoniny
2 cebule
2 jajka
2 ząbki czosnku
1 łyżeczka majeranku
sól
pieprz
1 łyżka masła
1 szklanka oleju.
Sposób przygotowania:
Jedną cebulę drobno pokroić, zeszklić na maśle, drugą drobno posiekać. Mięso i słoninę przepuścić przez maszynkę, dodać obydwie cebule, roztarty czosnek, majeranek, sól, pieprz i jajka. Dokładnie wy-robić masę i formować małe wałeczki. W głębokiej patelni rozgrzać olej, wkładać wałeczki, smażyć z obu stron na rumiano. Podawać podlane stopionym masłem.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"