Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając a la Hotel Monopol
Składniki:
comber i uda
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
5 dag rodzynków
1 /4 szklanki koniaku
6--8 dag keczupu; sól
pieprz i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, wyżyłować, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszcz Rodzynki opłukać, namoczyć w koniaku, wymieszać z keczupem, obłożyć mięso, skropić tłuszczem, zawinąć w folię aluminiową i upiec Podawać z ziemniakami drążonymi, kalafiorem i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"