Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając „Lubomirski"
Składniki:
skoki
20 dag cebuli
tłuszcz
4 dag mąki
25 dag makaronu
2 jajka
4 dag koncentratu pomidorowego
10 dag sera żółtego; sól
pieprz
majeranek i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, pokrajać na kawałki, posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i drobno pokrajaną cebulą, skropić wodą i dusić na małym ogniu pod przykrycie Makaron włożyć do dużej ilości wrzącej osolonej wody i gotować o 15 minut, często mieszają Potem odcedzić, przepłukać gorącą wodą, odsączyć, połączyć z mięsem i sosem, doprawić, przełożyć do naczynia wysmarowanego tłuszcze Jajka umyć, wybić ze skorupek, wymieszać z koncentratem pomidorowym, doprawić, polać przygotowaną potrawę, oprószyć startym serem i zapiec Podawać z buraczkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"