Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po angielsku
Składniki:
uda
marynata do mięsa
10 dag słoniny
2 dag mąki
2 jajka
bułka tarta
tłuszcz; sól
pieprz
curry i gałka muszkatołowa do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, zalać marynatą i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, usunąć kości, naszpikować cienkimi paskami słoniny, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach i bułce tartej, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogni Podawać z frytkami, brukselką i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"