Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po poznańsku
Składniki:
comber
mleko
2 dag maki tłuszcz
20 dag małych pieczarek
4 dag koncentratu pomidorowego
-2 jajka
4 łyżki śmietany; sól
pieprz
czosnek i majeranek do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, pokrajać w paseczki, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszcz Pieczarki oczyścić, opłukać, dodać do mięsa razem z koncentratem pomidorowym, jajkami, śmietaną i przyprawami, smażyć ciągle mieszając do chwili aż jaja się zetną, doprawić
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"