Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po wiedeńsku
Składniki:
comber
mleko
2 dag mąki
2 jajka
2 łyżki koniaku
10 dag bułki tartej
5 dag sera żółtego
tłuszcz; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, po-krajać na kawałki, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach z koniakiem i bułce tartej połączonej ze startym serem, przyciskając ręka Potem kłaść na gorący tłuszcz, zrumienić z obu stron i do-smażyć na małym ogni Podawać z ziemniakami nadziewanymi śliwkami i z surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"