Potrawa: Zając po wiedeńsku |
Składniki: comber mleko 2 dag mąki 2 jajka 2 łyżki koniaku 10 dag bułki tartej 5 dag sera żółtego tłuszcz; sól i pieprz do smaku |
Sposób przygotowania: Mięso umyć, zdjąć błonę, usunąć kości, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na 24 godzin Następnie mięso wyjąć z naczynia, osuszyć, po-krajać na kawałki, natrzeć przyprawami i oprószyć mąką, panierować w rozmąconych jajkach z koniakiem i bułce tartej połączonej ze startym serem, przyciskając ręka Potem kłaść na gorący tłuszcz, zrumienić z obu stron i do-smażyć na małym ogni Podawać z ziemniakami nadziewanymi śliwkami i z surówkami |
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |