Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Sznycel z zająca po marynarsku
Składniki:
comber
marynata do mięsa
2 dag mąki
tłuszcz
4 da ususzonych grzybów
szklanka śmietany
I-2 żółtka
10 dag sera żółtego; sól
pieprz
curry i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Sznycle przygotować jak w poprzednim przepisie, posypać przyprawami i mąką, zrumieni Grzyby umyć, namoczyć, ugotować Miękkie grzyby pokrajać w paseczki i dodać do , sznycli razem ze śmietaną wymieszaną z żółtkami i przyprawami, posypać startym serem i zapiec Podawać z ziemniakami nadziewanymi groszkiem, z brukselką i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"