Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Bigos z zająca
Składniki:
skoki
25 dag oczku wędzonego
25 dag cebuli (dymki lub szalotki)
70 dag kapusty kwaszonej
2 suszone grzyby
20 dag parówek
1/2 szklanki śmietany
2 dag mąki; sól
pieprz
miód naturalny
majeranek
czosnek i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Mięso umyć, usunąć kości, pokrajać w kostkę razem z boczkiem Boczek częściowo stopić, włożyć mięso oraz obraną, opłukaną cebulę, lekko zrumienić, połączyć z pokrajaną kapustą oraz umytymi, namoczonymi i pokrajanymi w paseczki grzybami, zalać małą ilością wody i ugotować Parówki obrać z osłonki, pokrajać w plasterki, dodać do kapusty, wlać śmietanę wymieszaną z mąką, dusić kilka minut i doprawić
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"