Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Pomidory nadziewane mięsem z zająca
Składniki:
4 duże pomidory
15 dag ugotowanego mięsa z przodka
4 dag chrzanu tartego
4 dag rodzynków
2 bułka
5 dag tartego chleba razowego; sól
pieprz
miód naturalny i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, ściąć wierzchy, wydrążyć środki i posypać przyprawami Z mięsa usunąć kości, drobno posiekać, połączyć z chrzanem i opłukanymi rodzynkami, doprawić, napełnić pomidory, przykryć ściętymi czubkami, obłożyć dekoracyjnie ubitą pianą z białek, oprószyć chlebem i zapiec Podawać jako przystawkę zaraz po wyjęciu z piekarnika
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"