Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Ziemniaki nadziewane mięsem z zająca
Składniki:
8 dużych ziemniaków
15 dag pieczonego mięsa
5 dag śliwek z wina
żółtko
łyżka keczupu
łyżka gęstej śmietany
10 dag sera żółtego
5 dag wiórków kokosowych; sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Ziemniaki umyć, obrać, ściąć czubki, wydrążyć środki specjalną łyżeczką, włożyć do wrzącej osolonej wody i ugotować na półtwarda Wyjąć z naczynia posypać przyprawami Z mięsa usunąć kości, pokrajać w paseczki razem z wypestkowanymi śliwkami, wymieszać z żółtkiem, keczupem i śmietaną, doprawi Ziemniaki napełnić nadzieniem, posypać startym serem i wiórkami kokosowymi, upiec Podawać jako przystawkę z czerwonym winem
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"