Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zupa z gołębia I
Składniki:
I
5 / wywaru z warzyw
2 gołębie
25 dag ziemniaków
25 dag ogórków świeżych) tłuszcz
I/2 szklanki
śmietany
2 dag mąki natka pietruszki; sól
pieprz i przyprawa do zup do smaku
Sposób przygotowania:
Sprawione gołębie umyć, przekrajać na pół, zalać wywarem i ugotować na małym ogniu Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę i włożyć do gołębi pod koniec gotowani Ogórki umyć, obrać, pokrajać w półplasterki, podsmażyć, połączyć z zupą i śmietaną wymieszaną z mąką, gotować kilka minut i doprawić Podawać z posiekaną natką
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"