Potrawa: Kotlet z dzika po odesku |
Składniki: 50-60 dag schabu 2 dag mąki tłuszcz 15 dag cebuli 5 dag orzechów włoskich bez łupin 5 dag koncentratu pomidorowego szklanka śmietany 5 dag sera żółtego; sól; pieprz rozmaryn i miód naturalny do smaku |
Sposób przygotowania: Kotlety przygotować wg przepisu Kotlet z dzika a la Kierhedź (st 32), posypać przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić z obu stron Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać i usmaży Włożyć sparzone, obrane ze skórki i star-te orzechy oraz koncentrat pomidorowy Chwilę poddusić ciągle mieszając, a następnie połączyć ze śmietaną, doprawić, zalać kotlety, posypać jeszcze startym serem i zapiec Podawać z makaronem i surówkami |
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej" |