Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Jeleń wersalski
Składniki:
60 ag mięsa bez kości
2 dag triki
tłuszcz
20 dag cebuli (dymki lub szalotki)
1/4 szklanki likieru Cherry Brandy'
I/4 szklanki iv rtiósvki
2 żółtka; sól
pieprz
gałka muszkatołowa i sok z cytryny do smaku
Sposób przygotowania:
Umyte mięso pokrajać w kostkę, posypać- przyprawami i oprószyć mąką, zrumienić razem z obraną i opłukaną cebulą, skropić wodą i dusić- na małym ogniu pod przykrycie Następnie połączyć z likierem i wódką oraz żółtkami, doprawić i zapiec Podawać z kluskami i surówkami
Źródło: Henryk Dębski, "Przysmaki Kuchni Myśliwskiej"