Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Zając po mediolańsku
Składniki:
Zając
2 cebule
1 szklanka czerwonego wina
3 łyżki oleju
sól
po ćwierć łyżeczki tymianku
szałwii i rozmarynu.
Sposób przygotowania:
Umytego i podzielonego na porcje zająca natrzeć mocno ziołami, położyć w kamiennym garnku, obłożyć plasterkami cebuli, skropić winem, przykryć talerzem, obciążyć, wynieść w chłodne miejsce na 1-2 dni. W brytfannie rozgrzać olej, zrumienić na nim porcje mięsa, posolić, włożyć cebulę z marynaty, zmniejszyć ogień, lekko skropić zająca wodą i dusić pod przykryciem ok. 1 godziny. W czasie duszenia skrapiać marynatą.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"