Potrawa: Comber zajęczy z wątróbką |
Składniki: Comber i wątróbka z zająca 100 g słoniny 1 szklanka czerwonego wina 1 szklanka rosołu sok z cytryny sól pieprz 1 cebula 100 g masła. |
Sposób przygotowania: Drobno posiekaną wątróbkę z zająca i cebulę przesmażyć w łyżce la- masła, wlać czerwone wino, rosół, sok z cytryny, sól i pieprz, zagotować. Naszpikowany gęsto słoniną comber włożyć do sosu i dusić pod przykryciem ok. godziny. Gdy mięso miękkie, dodać pozostałe mas wstawić comber do nagrzanego piekarnika i piec ok. 20 minut, aż do zrumienienia mięsa. Upieczone mięso pokroić w plastry. Sos prze-trzeć przez sito i podawać w sosjerce. |
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska" |