Dział kulinarny serwisu Łowiecki http://www.lowiecki.pl pod redakcją Macieja Bartona
Potrawa: Pieczeń z zająca z kminkiem
Składniki:
Comber i uda
100 g słoniny
1 łyżka utłuczonego kminku
ćwierć łyżeczki pieprzu
1 cebula
100 g masła
sól.
Sposób przygotowania:
Mięso oczyścić z błon, umyć, naszpikować gęsto słoniną, natrzeć kminkiem, pieprzem i solą, zostawić na 2-3 godziny w chłodnym miejscu. Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle. Do rondla z cebulą włożyć mięso i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok.~ 1,5 godziny, często polewając masłem i skrapiając wodą.
Źródło: Hanna Szymanderska, "Polska Kuchnia Myśliwska"