Potrawa: Sarnie sznycle z grzybami |
Składniki: 2 sarnie sznycle lekko rozbite trochę pieprzu po 2 łyżki mąki i oleju 4 łyżki masła 150g pieczarek oczyszczonych i pokrojonych na plasterki sól 2 łyżki drobno posiekanej zielonej pietruszki szczypta pieprzu |
Sposób przygotowania: Sznycle popieprzyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i 2 łyżki masła. Smażyć sznycle po 2 mi-nuty z każdej strony. Równocześnie resztę masła stopić w rondelku i udusić na nim pieczarki. Sznycle osolić. Pieczarki wymieszać z pietruszką i pieprzem, rozłożyć na mięsie. Dodatki: połówki obranych i wydrążonych pieczonych jabłek, napełnionych borówkami. Banany smażone w maśle. Sos Cumberland INNY WARIANT Zamiast pieczarek można użyć tyle samo smażonego, pokrojonego w kostkę wędzonego boczku, cebuli, białego pieczywa i grzybów. |
Źródło: Erna Horn "Potrawy z dziczyzny" |