strona główna forum dyskusyjne


























Pytał: Janusz
Data: 05/11/2026
Publikacja: 07/11/2026

Pytanie: Zarząd Koła 4-osobowy podjął uchwałę o wykluczeniu członka z Koła
głosami:
2 za wykluczeniem
1 wstrzymujący
1 przeciwny wykluczenia
Czy wyniki głosowania zarządu są prawomocne?

Odpowiedź:
Zgodnie z § 111 ust. 5 statutu:

5. Uchwały dotyczące (....) wykluczenia członka z koła (.....) wymagają większości 2/3 głosów.

Wyniki głosowania są prawomocne i oznaczają, że członek nie został wykluczony. Żeby został wykluczony musiałoby być 2/3 głosów w zarządzie za wykluczeniem, a to minimum 3 osoby za. Było tylko 2 za, więc nie został wykluczony.

Szukaj   |   Ochrona prywatności   |   Webmaster
Tetra Polska Sp. z o.o.